Nieuws

Vernieuwde SP Men

Een op maat gemaakte haarverzorging- en styling lijn speciaal voor mannen, dat het haar nieuwe energie geeft en het haar beter bestand maakt tegen dagelijkse slijtage en haarbreuk.
Lees meer op de productpagina >

Acties en Aanbiedingen

Bekijk de actuele acties en aanbiedingen op onze facebook- of instagrampagina!

Facebook Team de Salon

Instagram Team de Salon

Artikel in Kappersvakblad

One-stop-formule van “De Salon” in Venlo al 25 jaar succesvol

“Af en toe lijkt ’t hier wel de zoete inval…”

DeSalon_jubileumfoto

“We werken hier zo relaxed dat je soms zou vergeten dat we een ontzettend professionele onderneming zijn. Maar ondertussen zijn wij wel degelijk heel serieus bezig. We bieden klanten hier alle populaire disciplines onder één dak. Van kapperszaak tot nagelstudio, van schoonheidssalon tot pedicure annex voetverwennerij. We hebben hier zelfs een zonnestudio.”
Aan het woord is Monique van Knippenberg. What’s in a name? Al 25 jaar is ze de drijvende en motiverende motor achter een team van zeven gepassioneerde kapsters en drie zzp’ers die de nagelstudio, schoonheidssalon en pedicure ‘bemannen’. Haar zaak oogt strak eigentijds maar toch warm. De lage, zwartleren kubusfauteuils op de donkerhouten vloer nodigen uit. Chromen accenten. Qua interieur is er niet op een dubbeltje gekeken. Het toont het hogere marksegment waarin “De Salon” zich beweegt. Maar vergis je niet; het is exclusiviteit zonder poeha. Er hangt een welkome sfeer van ontspannen hartelijkheid.
’t Gaat er nogal gezellig aan toe bij jullie, zo te zien. “Absoluut, ’t lijkt hier af en toe wel de zoete inval. Wij houden nu eenmaal van gezelligheid. En onze klanten ook. De behandeling blijft natuurlijk de hoofdzaak, sorry voor de woordspeling, maar de klantbeleving is minstens zo belangrijk. Een bezoek aan “De Salon” moet een leuk uitje zijn, vind ik. Klanten moeten zich hier lekker op hun gemak voelen. En dat doen ze. Al 25 jaar.”
“We hebben dan ook echt een band met onze klanten. Niet kunstmatig of geforceerd. Niet omdat het commercieel beter is, maar omdat het ook voor onszelf veel aangenamer werkt. Nieuwe kapsters worden daar ook op beoordeeld. Ze kunnen technisch nog zo perfect zijn, maar als dit sociaalvaardige stukje ontbreekt, gaat het feest niet door. We zijn bovendien behalve collega’s ook goeie maatjes. Klanten voelen dat.

Waar schrijf je je succes aan toe?  “Alles begint natuurlijk met heel goed werk leveren. Niet af en toe maar continu. En altijd net iets meer geven dan wat je klant van je verwacht. Maar dat is het niet alleen. Ik denk dat het dat plezier in ons werk is. En wat we er voor over hebben. Klanten merken dat wij hier met liefde voor ons vak staan. Dat we ze echt serieus nemen en dat onze toewijding niet ‘fake’ is. We horen hun verhalen. We kennen ze. En hun situaties. Een groot deel van de klanten komt al bij me vanaf het begin, toen ik nog met één wasbak en drie stoelen in de garage aan huis stond te werken. Ze voelen zich verbonden. We hebben klanten die tussendoor alleen maar even een kop koffie komen halen. Om bij te kletsen. Heerlijk vind ik dat. Dan merk je dat je goed bezig bent.” “Daarbij vertrouwen ze ons ook. Ze weten van ons dat we nooit achterover leunen, alle nieuwe ontwikkelingen en technieken bijhouden en dat we doorlopend trainen. Dat we beurzen en seminars bezoeken. En bijvoorbeeld kleurspecialisten van Wella over de vloer halen. Dat we dus altijd up-to-date te zijn.”

Hoe weten je klanten dat van je?  “Ze volgen ons op Instagram en Facebook. Daar zijn we behoorlijk actief. We geven daar niet alleen allerlei handige schoonheids- en haartips, maar we tonen ook een leuk kijkje achter de schermen. Ze zien wat zich hier afspeelt. Bijvoorbeeld als we een beurs bezoeken. Of een training aan het doen zijn. Maar ook als we met het hele team een uitstapje naar de Toppers in de Arena hebben. Of als een van ons iets bijzonders meemaakt. We betrekken onze klanten overal bij. Dat schept een soort vriendinnenband. ’t Is wel eens gebeurd dat een klant, die thuis acute problemen had dat even niet meer aankon. Ze is toen bij ons komen schuilen. We hebben haar opgevangen in onze spreekkamer en weer tot rust kunnen brengen. Ja, zo ver kan ’t bij ons dus gaan.”
Hoe blijf je in deze crisis de concurrentie voor? “Ook wij merken dat er meer tijd zit tussen behandelingen. En dan zijn klanten nu ook nog eens veeleisender dan vroeger. Je móét dus actueel blijven. Dankzij trainingen zijn we voortdurend bij de tijd. Zo blijven we ook voor onze trouwe klanten steeds weer fris en verassend. Daarbij krijgen we ook veel nieuwe aanwas. Elk jaar zijn er in Venlo rond de examenperiode veel chique gala’s van middelbare scholen. En het is inmiddels een publiek geheim onder de meiden dat ze voor een echt exclusief galakapsel bij ons moeten zijn. En dat wij er meteen gratis ook hun make-up bij doen. Elk jaar is dat hier weer een heerlijk gekkenhuis. Een goeie investering ook, want een groeiend deel van die jonge vrouwen komt natuurlijk terug. Daarbij hebben we het hele jaar door acties. Je kunt ’t zo gek niet verzinnen of wij haken erop in. Die acties op onze site, op Facebook en op Instagram functioneren zo goed dat ik zelfs gestopt ben met adverteren. Zulke besparingen leveren de eerste winst.”
Een typische dameszaak dus? “O nee hoor, mannen zijn hier even welkom. Net als kinderen natuurlijk. Ook daar zijn we helemaal op toegerust. Ze maken zelfs dertig procent van de klantenkring uit. Bij vrouwen mogen we ons natuurlijk iets meer in techniek en creativiteit uitleven. Maar wat is er voor ons nu leuker dan mannen mooi maken. Dus ook die ‘hipsters’ kunnen gewoon blijven komen hoor.”
Wat zijn je toekomstplannen na dit jubileum?  “Om te beginnen gaan we van 2015 een feestjaar maken. Met nog meer acties. Onze klanten zullen het gaan merken dat we zuinig op ze zijn. Dat we dankzij hen succesvol zijn geworden. En verder gaan we door op de ingeslagen weg. Want ook met 25 jaar ervaring is hier geen ruimte voor routine. We blíjven vernieuwen. Voor ons het boeienste wat er is. En met dit geweldige team van vakvrouwen blijft dat absoluut lukken. Never change a winning team.”

tekst Aad Lips

Verbluffend blond: de nieuwe colour touch kleuren.

 


ONLY FOR MEN: 3-weken-service

knippen €18,50 i.p.v. €23,75

Boek online bij De Salon

24/7 kunt u online bij ons uw kappersafspraak inplannen.
mobile.homepg_
Klik op ‘HAAR – afspraak online’ en kies uw behandeling, uw favoriete stylist en de gewenste datum. Of u kiest meteen een datum zonder voorkeur voor stylist. Bevestigen en klaar!

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Team De Salon


Jubileumweekend

Bekijk hier de impressie